Fişek Rezistans

Fişek rezistanslar, normal değerlere göre, 80/20 krom nikel rezistans teli kullanılarak, maximum değerlerde aynı eşitlikte ve sık aralıklarla sarılarak üretim yapılmaktadır. Fişek rezistanslarda kullandığımız magnezyum oksit sayesinde eşit bir ısı dağılımı sağlanmaktadır. Dış muhafaza olarak standart CR-NI 304 kalite (paslanmaz) boru kullanılarak imalat gerçekleşmektedir. Üretmiş olduğumuz fişek rezistansların elektrik kablolarında avrupa (fransız NTSE 3000 (350 C) elyaf örgülü saf nikel kablo genel olarak kullanılmaktadır. Fişek Rezistanslarda standart kablo boyumuz 25 cm olup, istenildiği taktirde kablo boyu istenilen ölçüye göre uzatılmaktadır.

Fişek Rezistans Nedir? Ne İşe Yarar?

Fişek rezistans, etrafı seramik veya manyezit malzeme ile izole edilmiş dirençli tel içeren metal bir kılıftan imal edilen endüstriyel bir ısıtma elemanıdır. Fişek rezistansların tümü düz silindirik boru şeklindedir. Yer aldığı sistem içerisindeki görevi, ilgili alanı ısıtmaktır.

Fişek Rezistans Nerelerde Kullanılır?

Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sektörü, Cam, Çimento ve Toprak Sektörü, Otomotiv Sektörü, Enerji Sektörü, Gıda Sektörü, gibi ısıtma ihtiyacını karşılamak için fişek rezistanslar kullanılmaktadır. 

Fişek Rezistans Nasıl Kullanılır

1- Yıllarca aktif olarak uzun süre kullanılmayan fişek rezistanslar, tekrar kullanılmak istenildiği taktirde, kısa aralıklarla ısıtılarak alıştırılmalıdır.

2- Sıvı içerisinde çalışmak üzere üretilen rezistanslar, kuru ortamlarda kullanılmamalıdır. Fişek rezistansların ısınan kısmı mutlaka sıvının içerisinde olmalıdır. Fişek rezistansların uçlarındaki elektrik kabloları kesinlikle sıvı ile temas ettirmemelidir. Sıvıda kullanılmak istenilen fişek rezistanslar için, elektrik kablo uçları izoleli olmalıdır.

3- Fişek ısıtıcılardan daha iyi verim alabilmeniz için, fişek rezistansın yüzeyi, kireç ve yabancı maddelerden arındırılmalıdır.

4- Özel kalıplar için istenilen fişek rezistanslar, kalıp harici diğer ortamlarda kullanılmamalıdır.

5- Her çap ve boyun, alabileceği bir güç olduğunu unutmadan, fişek rezistansların gücünü belirtmeden önce, rezistansı yapacak olan kişiyle fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederiz. ısıtürk rezistans olarak herhangi bir fişek rezistans konusunda (0212) 244 74 74  no'lu telefondan, rezistans ustamızdan bilgi almanızı öneririz.

6- Kalıp ısıtmalarda birden çok rezistans kullanıldığında iki rezistans arasındaki aralık minimum rezistansın çapına eşit olmalıdır.

7- Fişek Rezistansın takılacağı yuvanın pürüzsüz ve düzgün olmasına özen gösterilmelidir. Bunun için fişek rezistansı kullanacağınız deliğin, fişek rezistansın çapından biraz ufak olması gerekir ve rayba çekilerek, fişek rezistansın çapına uygun getirilmesi sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, fişek rezistanslar uygulanacak deliğe tatlı sıkı girecek şekilde oturtulmalıdır.

8- Fişek rezistansları kullanacağınız yuva, fişek rezistansdan çok az daha büyük ise, bunun için ısı iletim pastası kullanarak bu açığı kapatmanızı tavsiye ederiz. Isı iletim pastasını kullanırken, fişek rezistansın üzeri ince bir tabaka halini alacak şekilde sürülmelidir ve unutulmamalıdır ki, ısı iletim pastasını kullanmakta ki tek amacımız, yuva ile fişek rezistans arasındaki boşluğu doldurmaktadır. Isı iletim pastasının çok sürülmesi halinde, uçlarına yani elektrik kablolarına değmesi kaçınılmazdır.

9- Fişek rezistans uzun süre kullanabilmek için, uygun ısı kontrolü yapılmalıdır. Bunun için, dijital termostat ve manüel termostat kullanarak, fişek rezistansları istenilen sıcaklıkta tutulması sağlanmalıdır. Sizler de taktir edersiniz ki, kullanılacak ortamlardaki ısının yükselmesinden dolayı fişek rezistanslara zarar gelmesi olağandır.

10- Kullanılacak termokuplun algılayıcı ucu rezistans yüzeyine mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmelidir.

Fişek rezistanslar hakkında daha fazla bilgi ve siparişleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0212 244 74 74